esmaspäev, 9. märts 2020

Taaskord vurame ringi

Hei!

Ühel jaanuarikuu esmaspäeval pakkisime oma asjad autosse ning alustasime sõitu Adelaide'st lõuna poole. Auto on meil küll eelmisest vähe suurem, aga viimased asjad sai ikka lihtsalt kuskile susatud, kuna sobivat kohta enam polnud 😀. Siiski oli meil teadmine, et seekordne tripp tuleb lühem, kuna uus kodu juba ootas.


Adelaide'st välja saime alles lõuna paiku, mistõttu jõudsime tee peal paar vaatamisväärsuse pausi teha, kui juba jäimegi ühte tasuta kohta ööbima.  Üle pika aja katusetelgis magamine oli nii mõnus, et järgmisel hommikul oli mõlemal raskusi ärkamisega!

The Big Lobster kuju Kingston'is, Lõuna-austraalias.

Väikese linna Robe rannik.


Teisel päeval külastasime imeilusat Tantanoola koobast, üllatusi pakkuvat Mount Gambier'i linna, kus lisaks rohelusele sattusime ka aborigeenide loodud virtuaalreaalsus filmi vaatama, ning spontaansel kõrvalepõikel nägime emusid ja puu otsas magavaid koaalasid.

Tantanoola koobas.

Kohustuslik kohv ja kook.

The Blue Lake, vulkaanikraatris asuv järv Mt Gambier'is, mida kasutatakse linna vee reservuaarina.
Umpherston Sinkhole Mt Gambier'is.


 Pole küll kindel kui hästi seda näha on, aga puu otsas on koaala 😀.
Istuv emu 😀.

Teise päeva õhtul avastasime, et üks rehv on teistest tunduvalt tühjem ning kartsime juba, et peame hakkama vahetama. Õnneks saime auto ostes kaasa kaks väga heas korras rehvi lisaks varu omale, nii et taaskord sõidame ringi 3 lisa rehviga 😀. Siiski tuli ajagraafikus natuke ruumi teha, et hommikul lähedalasuvast linnakesest Timboon'ist abi otsida. Esimese valikuna otsustasime rehvi täis pumbata ja vaadata kui kiiresti tühjaks läheb, mis õnneks on siiani püsinud 🙂. Küll aga avastasime selle vaheseiga tõttu huvitava väikese distillery, kus olenemata hommikusest kellaajast Kelli viski degusteerimise ette võttis.


Kolmandal päeval jõudsime lõpuks Great Ocean Roadile, mis on maailma suurim sõjamonument. Mööda rannikut kulgevat 243 kilomeetri pikkuse tee ehitust alustati 1919. aastal, et pakkuda 1. Maailmasõjast koju naasnud sõduritele tööd. Tee avati 1932. aastal ning selle äärde jääb palju kauneid vaatamisväärsusi, mistõttu on see turistide seas tuntud sihtkoht. Kuid oh ebaõnne - kui eelmistel päevadel oli ilus päikesepaisteline ilm, siis just sel päeval ei olnud selgest ilmast kippu ega kõppu. Kahjuks oli meil ajagraafik ees ja pidime ilmast olenemata edasi liikuma, mistõttu saime kuulsa 12 Apostli jäänuseid vaid paksu uduloori seest otsida. Positiivse poolena oli halb ilm suured turistide hordid minema peletanud, nii et enamustes peatumiskohtades aasialaste tunglemist polnud.

Bay of Islands
The Grotto
Loch Ard Gorge
12 Apostlit

Ööbima jäime Great Ocean Road'i ääres elava austraallase juurde, kellega tutvusime Kununurras karavanipargis elades. Shane tegi meile ümbruskonnas väikese ringsõidu, tänu millele sain ka mina korra rooli tagant ära kaunist teed nautima 🙂. Lisaks asus tagaaias mullivann, mis otse loomulikult tuli järgi katsetada.

Californian Redwood mets, kus oli nii vaikne ja rahulik. 

Järgmisel päeval oli õnneks vähe ilusam ilm ja rannikul sõit kaunim. Meid aga ootas ees pikk sõit uue kodulinna Mildura poole, kuna ülejärgmisel päeval toimus uue töö koolitus.

Pildil küll telk juba kinni, aga hommikul avanes meil telgist vaade ookeanile. 


Taustal on ookean, mis küll pildil väga hästi näha pole 😀


Seekordse tripi näksiks oli meil Eestist saadetud hea ja parem, mis jõulupakiga saime. Aitäh! Meie lemmikud olid Fazeri näkileivad, mille sarnast siin poodides ei leia (tunnen mustast leivast väga puudust), aga äärmiselt mõnus oli ka üle pika aja Kalevi šokolaadi ja Eesti piparkooke süüa 😋.
Natuke veel elust Austraalias. Vaikselt hakkab sügis kätte jõudma ja ilmad on läinud jahedamaks. Kuigi 35 kraadiga õues töötada ei ole üldse mitte tore, siis 15 kraadises öös või vihmas ka mitte 😀. Loodan, et veinihooaja lõpuni on ikka enamvähem ilm.
Üle Austraalia on lahti läinud vetsupaberi hullus, mida suures paanikas kärude kaupa kokku ostetakse, nii et poeriiulid on tühjad. Selle vastu on poeketid määranud limiidi, kui palju võib korraga osta. Samuti lisati Põhjaterritooriumil ajalehe vahele mõned lisa lehed wc-paberit. Äärmuslikuks läks olukord aga siis, kui Sydney's kutsuti poodi politsei, kuna kaks naist läksid paberi pärast kaklema 😄.

Silokunst

Järgmise korrani!
👋

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar